بهترین رستوران های سنتی
رستوران نوعی واحد صنفی است که در آن غذا و نوشیدنی طبخ می شود و همان جا توسط خریداران صرف می گردد. مطلوب بودن غذاها، تمیزی رستوران، خدمات ارائه شده و... در کیفیت و شهرت رستوران نقش مهمی دارد. یک رستوران باید علاوه بر ارائه غذای خوشمزه ، دارای دکوراسیون مناسبی باشد. برخی از رستوران ها به سبک زمانهای گذشته چیدمان شده اند به این سبک چیدمان داخلی، رستوران سنتی می گویند. در این مطلب از ویژگی های رستوران سنتی آشنا می کنیم.
غذا خوری یا رستوران نوعی موسسه یا واحد صنفی است که در آن خوراک و نوشیدنی ارائه شده ، در همان مکان سرو میشود. یکی از قدیمی ترین اقدامات بشر در راستای کسب در آمد از طریق فروش غذا را میتوان در تمدن کشور چین یافت.
قدیمی ترین رستوران ها در ایران نیز مربوط میشوند به افرادی که در کاروان سراها اقدام به طبخ و فروش غذا به مسافران میکردند. این افراد با پیش بینی زمان ورود کاروان، برای آنها غذا آماده می کردند و پس از ورود و اتراق از آنها پذیرایی می نمودند.
همچنین در سالهای نه چندان دور ، در کشور ایران ، روستائیانی که محصولات کشاورزی را به شهر می آوردند مکانهایی در مسیرهای بین شهری دایر شد که به کشاورزان خدمات رسانی میکرد. در این مقاله به تعریف رستوران سنتی و ویژگیهای یک رستوران سنتی خوب میپردازیم.
امروزه رفتن به رستوران یکی از تفریحات لذت بخش و خاطر انگیزمحسوب میشود و مردم برای یک تجربه جدید و چشیدن طعمی متفاوت و برای دیدن محیطی جدید به رستورانها ی مختلف سر میزنند . اما یکی از رستوارنهایی که مردم تمایل بیشتری به رفتن به آن مکان را دارند رستورانهای سنتی است ، زیرا محیط و فضای طراحی شده آن سرشار از آرامش بوده و به افراد حال و هوای خوبی میدهد.
علت محبوبیت این رستوران ها به دلیل معماری زیبا و طراحی داخلی خاص آنها است. رستوران های سنتی به گونه ای طراحی شده اند که لذت خوردن یک غذای خوشمزه را در کنار خانواده و دوستان چند برابر می کنند. فضای این رستوران ها کاملا متفاوت از بقیه رستوران ها است.
رستوران های سنتی طراحی داخلی خاصی دارند
انتخاب یک مکان خوب و مناسب برای رستوران سنتی یکی از مهمترین گزینه ها در مشهور شدن میباشد. تصور کنید شما یک رستوران را در یک مکانی انتخاب میکنید و کلی هزینه دکوراسیون و تجهیزات میدهید ولی هیچ مشتری و مراجعه کننده ای ندارید ، پس در هنگام انتخاب محل رستوران سنتی تمام شرایط حائز اهمیت را در نظر بگیرید.
با توجه به اینکه رستوران های سنتی باید در فضای بزرگتر از رستورانهای معمولی باشند حتی الامکان از باغچه ها استفاده کنید و اگر قصد راه اندازی رستوران را در حومه شهر دارید محلی را انتخاب کنید که دسترسی به آن آسان بوده و برای تردد خانم ها و خانواده ها مشکل نباشد و در کل مکانی را انتخاب کنید که در معرض دید مشتری باشد. همچنین دارای آب و هوای خوبی نیز باشد.
نام رستوران نیز از آن گزینه هایی است که باید اصولی انتخاب شود . اسمی را انتخاب کنید که مناسب با سبک رستورانتان باشد و همچنین به شکل نوشتاری ، تلفظ و زیبایی آن نیز توجه داشته باشید. همچنین در نظر داشته باشید نامی را انتخاب کنید که به راحتی به حافظه سپرده شود. شما میتوانید برای اسم رستورانتان به اسم غذا و قومیت آن منطقه نیز توجه کرده و از آنها استفاده کنید.
غذاهای ایرانی در رستوران های سنتی
دکوراسیون اولین عامل در جذب مشتری است به همین دلیل در این بخش سرمایه گذاری بیشتری را داشته باشید زیرا اکثر مشتریان به دلیل علاقه مندی به سبک سنتی برای صرف غذا به این رستوران ها می آیند، در طراحی رستورانهای سنتی بهتر است از مواد و عناصر طبیعی و زنده استفاده شود.
در دکوراسیون رستوران سنتی از نور پردازی گرفته تا چیدمان فضا . سبک غذا ها ، یونیفرم کارکنان و ... باید به سبک سنتی در نظر گرفته شوند. همچنین از رنگ هایی گرم مثل گلگون ، کهربایی ، طلایی، لعل گون ، آذر گون بیشتر استفاده می شود.
با استفاده از دکوراسیونی با طرحهای کاهگلی و ایجاد پنجره های قدیمی و بزرگ و رنگی ، وسایلی چوبی که بوی زندگی و طبیعت میدهد، استفاده از تابلوهای قدیمی ، لوسترهای قدیمی ، گلدانهای شمعدانی ، گلیم و چرتکه ،هنرهای دستی مانند معرق کاری و منبت کاری ، کوسن با طرح های سنتی ، کاشی و سرامیکهای قدیمی ، حوضچه آب و فواره ها و جاذبه های نوستالوژِ دیگری می توانید فضای رستوران را سنتی تر کنید.
با توجه به اینکه آب نشانه زنده بودن و حیات میباشد و شنیدن صدای آب میتواند به افراد حس آرامش را القا کند. از این روبهتر است در دکوراسیون رستورانهای سنتی از اب نما ها و یا فواره های زیبا با رنگهای نیلی و فیروزه ای که در کنارشان گلدانهای طبیعی شمعدانی چیده شده است استفاده کنید. با انتخاب حوض و آب نما در طراحی و دکوراسیون رستوران هم باعث تهویه هوای رستوران می شوید و هم محیط زیبا و دل نشینی را برای مشتریانتان ایجاد می کنید. هدف از این طراحی در رستوران های سنتی ایجاد آرامش و لذت برای مشتریان است.
استفاده از آب نما در فضای رستوران های سنتی
یکی از ویژگی های طراحی رستوران های سنتی ، داشتن سقف های کوتاه است زیرا سقف های کوتاه یک محیط کاملا صمیمی به وجود می آورند. همچنین از مهمترین عواملی که دردکوراسیون رستورانهای سنتی می تواند تاثیرگذار باشد نورپردازی زیبا و جذاب این رستوران ها است.
البته بهتر است در رستوران های سنتی طوری فضای داخلی را طراحی نمایید که نور طبیعی از پنجره های رستوران به سمت داخل تابیده شود. اما در صورتی که فضای رستوران شما بسته است می توانید برای تنظیم میزان نور از لامپ ها و چراغ های رنگی استفاده نمایید. البته فراموش نکنید که سیستم نورپردازی و روشنایی با دکوراسیون رستوران هماهنگی داشته باشد.
در دکوراسیون رستورانهای سنتی به نیمکتهای چوبی با پشتی های سنتی و راحت و سبک وسایل قدیمی نیزتوجه داشته باشد.برای طراحی و دکوراسیون رومیزی و پرده های رستورانهای سنتی بهتر است از ترمه و رومیزهایی سنتی که احساس خانه های قدیمی و خانه های مادر بزرگ را در افراد تداعی می کنند استفاده نمایید.
در این رستورانهای سنتی برای ظرفهای پذیرایی از مشتریان ، میتوانید از ظروف سنتی مربوط به هر استانی و یاظروف سنتی مثل قاشق و چنگالهای مسی و پارچ و لیوانهای مسی و سفالی استفاده کنید.
اگر تمام نکات در دکوراسیون سنتی رعایت شود مشتری نه تنها از شلوغی فضا ناراحت نمیشود بلکه در آن احساس صمیمیت و آرامش میکند.
زیبایی دل نشین رستوران های سنتی
• استفاده از پارتیشین: در طراحی دکوراسیون رستورانهای سنتی به چیدمان میز و نیمکتها نیز باید توجه شود با توجه به اینکه مکانهایی در رستورانها وجود دارند که مناسب دیده شدن نیستند مثل سرویس های بهداشتی پس باید چیدمان در این محل ها به صورت اصولی استفاده شود که فضا را دلنشین تر کند. شما میتوانید برای این مکانها از دیوارهای کاه گلی و یا پارتیشن بندی های چوبی استفاده نمایید.
• استفاده از سقف متحرک: ایده ی دیگری که میتوانید در طراحی دکوراسیون رستوران خود از آن استفاده کنید استفاده از سقف های متحرک و تاشو است که در هنگام شب امکان دیدن آسمان و ستارگان را برای مشتریان رستورانتان فراهم کنید.
• استفاده از چراغ های آویزی: از دیگر ایده های دکوراسیونی که میتوایند در رستورانهای سنتی به کار ببرید استفاده از چراغ آویزهها در بالای میزها و پیشخوان رستوران و چراغهای دیواری در سرویس های بهداشتی است.
منوی رستورانهای سنتی مانند تمام وسایل استفاده شده در رستورانهای سنتی باید بوی سنتی داشته باشد. استفاده از غذاهای سنتی در منوها باعث جلب توجه مشتریان بیشتری به رستوران میشود.
ظروف سنتی در سرو غذاهای رستوران های سنتی
انتخاب و استخدام کادر رستورانی میتواند بر روی میزان درآمد و سود آوری شما تاثیر چشمگیری داشته باشد. پس در هنگام استخدام کارکنان رستوران به شخصیت ، منعطف بودن ، پرتلاش بودن ، صمیمی و متعهد بودن و خلاق بودن توجه لازم را داشته باشید. در صورتی که پرسنل رستوران از لباس های سنتی استفاده نمایند به جذابیت رستوران شما افزوده می شود و نام رستوران بیشتر در ذهن مشتری می ماند.
نکته مهمی که برای راه اندازی رستورانهای سنتی باید مد نظر داشته باشید پخش موسیقی زنده برای مشتریان میباشد. شاید دعوت از کسانی که با سازهای محلی موسیقی می نوازند بهترین گزینه برای این رستوران ها باشد. مشتریان برای آمدن به این نوع رستورانها بیشتر راغب هستند.
گردآوری: بخش گردشگری
پاسخ ها